ADHD

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD, en weet intussen aardig wat over wat ADHD inhoudt en hoe je ermee om kunt gaan. Diagnoses stellen doe ik niet, maar ik kan wel nagaan of iemand eventueel voor de diagnose in aanmerking komt.

Angsten

Ik snap hoe angsten werken. Ik kan ze ontrafelen en beetje bij beetje helpen verminderen.

Depressie

Ik heb zelf praktisch mijn hele leven met een depressie gekampt en ben er sinds kort vanaf. Ik kan anderen daardoor ook goed ermee helpen. Hiervoor kan ik verschillende methodes inzetten, waaronder CGT, ACT en mindfulness.

Hoogsensitiviteit / Hooggevoeligheid

Ik ben zelf hoogsensitief en kan daardoor goed afstemmen op de ander. Leer hoe hoogsensitiviteit een kracht in plaats van een last kan worden.

Mindfulness

Mindfulness maakt dat je in ontspanning in het hier en nu kunt zijn, vooral als er stressvolle omstandigheden zijn. Mindfulness is mijn tweede natuur geworden. Ik gebruik het veel in mijn sessies. Het helpt vooral bij innerlijke onrust en is daarom bij elk thema een inzetbare methode.

Omgaan met Gevoelens

We leven in een maatschappij waar naar mijn mening (te) weinig aandacht wordt geschonken aan hoe om te gaan met gevoelens. Zeker in stressvolle tijden zoals de huidige tijd is het fijn als je de kalmte kunt bewaren, doordat je weet hoe je elk gevoel een plekje kunt geven. Ik help je hier graag bij.

(Studie)Stress

Stress is een gevolg van verschillende zaken en een oorzaak van veel ongemakken. Ik ben zelf van ‘supergestrest’ naar ‘gemoedelijk met innerlijke rust’ gegaan. Dit is iets wat ik anderen ook kan leren; of het nu gaat om studiestress, scriptiestress of stress in het algemeen.

Traumaverwerking

Ik heb zelf een traumatisch verleden en mijn onbehandelde ADHD heeft ook nog wat trauma opgeleverd. Ik kan verschillende technieken toepassen om trauma’s te helpen verwerken.